W polskiej tradycji chleb jest symbolem domu i ciepła rodzinnego. Na przełomie lat stał się naszym podstawowym posiłkiem. Na przestrzeni czasu ewoluował podążając za zmieniającymi się trendami i oczekiwaniami konsumentów. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów XXI wieku, stworzyliśmy Chleb Bez Mąki.

  Chleb Bez Mąki to idealny produkt dla każdego, kto prowadzi aktywny i zdrowy tryb życia.

Dzięki procesowi pasteryzacji zachowuje swoją świeżość przez 4 miesiące. Zamknięty w szczelnym opakowaniu idealnie nadaję się jako przekąska w szkolnym plecaku, jako uzupełnienie energii podczas treningu lub zwykłego wypadu za miasto.

Chleb Bez Mąki jest bardzo bogaty w składniki odżywcze oraz błonnik.     W jego składzie znajdziemy witaminy takie jak witamina B 1, B 2, B 3, B 6, B 12, A, C, D, E, K,  oraz kwasy tłuszczowe Omega- 3 

Prócz tego nasz chleb  obfituje w fitosterole, które obniżają poziom cholesterolu we krwi oraz chronią przed chorobami serca i nowotworami.

NOWOŚĆ - Chleb Bez Mąki Vegan

Chleb Bez Mąki Vegan z burakiem

Chleb Bez Mąki Vegan z żurawiną

Chleb Bez Mąki Vegan z jagodami goji

O produkcie

Dla osób aktywnych

Chleb bez Mąki to idealny posiłek dla osób aktywnych, dbających o zdrowy styl życia, często podróżujących, czy uprawiających sport.

Nie powoduje skoku insulinowego

Chleb bez Mąki wytwarzany jest z całych ziaren, co czyni go produktem niskoprzetworzonym. Jest produktem o niskim indeksie glikemicznym , w skutek czego po spożyciu nie powoduje skoku insulinowego.

Zapewnia zastrzyk energii

Ziarna trawią się wolniej, co powoduje stałe uwalnianie węglowodanów do organizmu, zapewniając długotrwały zastrzyk energii na stałym poziomie.

Superfood w czystej postaci

Moc ziaren i siła skoncentrowanych składników odżywczych w nich zawartych znana jest nie od dziś. Nasz chleb to samo ziarno. Siła natury w kromce chleba.

Wstrzymuje poczucie głodu

Pożywny, sycący chleb, dzięki któremu zachowasz poczucie sytości na długi czas w trzech wyjątkowych smakach.

Wartości Chleba bez Mąki

Czy wiesz że...

Czy wiesz, że pierwsze informacje o polskim chlebie sięgają czasów króla Bolesława Chrobrego?

Istnieje podanie, które głosi, że „Kiedy Król Polski Bolesław Chrobry, jadąc konno na spotkanie z Cesarzem Niemiec Ottonem III, poczuł nagle miły jakże nam znany zapach.
Gospodarz domostwa, z którego się ów zapach dobywał, poczęstował Króla Bolesława chlebem. Ten zaś, zachwyciwszy się smakiem, nazwał miejscowość Piekarami”.

Każda kromka wypiekana jest oddzielnie

Każda kromka naszego Chleba jest wypiekana oddzielnie, przez co za każdym razem otrzymujesz najlepszy jakościowo produkt.

Świeżość nawet 4 miesiące

Nasz produkt zachowuje swoją świeżość przez okres 4 miesięcy, nie wymagając przy tym specjalnych warunków przechowywania.

Moc Witamin

Witaminy to niskocząsteczkowe związki organiczne, których obecność w organizmie w niewielkich ilościach jest niezbędna do prawidłowego przebiegu wielu procesów metabolicznych. Dla człowieka są to związki egzogenne i muszą być dostarczane z pożywieniem. Nasz chleb to witaminy.

Źródło białka

Nasz Chleb jest źródłem białka roślinnego, w smacznej postaci. 100 gramów Chleba Bez Mąki zawiera tyle samo białka co 100 gramów jogurtu.

Dobre węglowodany

Źródłem węglowodanów w naszym chlebie są płatki zbóż oraz pestki. Podczas trawienia wolno uwalniają się do organizmu dając energię na długo.

Dobre Tłuszcze

W naszym Chlebie możemy znaleźć głównie nienasycone kwasy tłuszczowe, które w znacznym stopniu przyczyniają się nie tylko do zwiększenia naszej odporności, ale także zdrowia całego organizmu.

Aktualności

Nasi partnerzy