• Chleb z kiełkami żyta

    Chleb bez mąki z kiełkami żyta 220g

Czy wiesz że...

Czy wiesz, że nasz chleb może być podstawą każdej diety?

Dostarcza on odpowiedniej ilość węglowodanów, białka i tłuszczy, które są niezbędne organizmowi m.in. do przyswajania witamin.

 

Chleb Bez Mąki z Kiełkami Żyta to kolejna odsłona naszego Chleba. Podobnie jak pozostałe nasze propozycje ma za zadanie kompleksowo dostarczyć składników odżywczych do naszej diety.

Kiełki żyta to zasobne źródło białka, witamin E i witamin z grupy B, potasu, fosforu, magnezu, żelaza i tłuszczy. 

Chleb z dodatkiem kiełków żyta jest cennym źródłem białka. Zawiera 9,6 gram na / 100 gram produktu. Prócz tego jest źródłem kwasów Omega 3, witamin z grupy B 1, B 2, B 3, B 6, B 12 a także A, D, K, E, oraz kwasu foliowego, mikro- i makroelementów.

Składnikiwoda, płatki OWSIANE, ziarna słonecznika 9%, siemię lniane brązowe 9%, pestki dyni 6%, kiełki żyta w syropie 6% (wykiełkowane ziarno ŻYTA, syrop słodowy z ŻYTA), siemię lniane złote 4%, SEZAM 3%, miód naturalny, olej roślinny rzepakowy, płatki SOJOWE, błonnik roślinny, płatki PSZENNE ORKISZOWE, płatki ŻYTNIE, sól, ekstrakty i aromaty przypraw.

Produkt zawiera GLUTEN. Produkt może zawierać MLEKO, 

Chleb bez maki z kiełkami żyta
Wartość odżywcza w 100 gram produktu:
Wartość energetyczna 1369kj/328 kcal,
Tłuszcz 20 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g,
Węglowodany 27 g; w tym cukry 5,0 g,
Błonnik 8,3 g,
Białko 9,9 g,
Sól 1,1 g