Chleb świeży 120 dni – dlaczego nasz chleb zachowuje tak długą świeżość?
Pieczywo jest to jedno z najpopularniejszych potraw na całym globie niezależnie od szerokości geograficznej. Prawie wszędzie na świecie pieczywo jest wypiekane w postaci chleba, którego głównym składnikiem jest mąka powstająca z przemiału ziaren, głównie pszenicy. Często też chleb wypiekany jest z dodatkiem pestek i owoców. Ich skład i smak znacząco różni się od siebie, ale za każdym razem bez wątpienia będziemy mieli pewność, że mamy do czynienia z pieczywem.
Dziś w dobie większej świadomości na temat zdrowia, modyfikujemy nieco swój stosunek do spożywanego pieczywa. Mamy większą wiedzę, nie tylko dotyczącą diet, ale też mamy większą świadomość o zapotrzebowaniu organizmu na mikro i makro składniki. Tworząc chleb bez mąki, od samego początku założenie nasze było takie by wydobyć z niego wszystko to co jest najbardziej wartościowe. Problem jest był jednak taki, że nawet najlepsze pieczywo dość szybko traci swoje walory i już po kilku dniach nie nadaje się do spożycia.
Jak w takim razie przedłużyć żywotność pieczywa?
Oczywiście możemy każde pieczywo zamrozić. No ale przecież nie jest to rozwiązanie idealne i ciężko było, by je stosować nie tylko w domu, ale całkowicie niewykonalne było, by to w podroży czy w pracy. Znaleźliśmy inny genialny sposób. Jest to pasteryzacja.
Nasz Chleb Bez Mąki posiada taką oto wyjątkową cechę, że zachowuje swoją świeżość nawet 120 dni i nadal pozostaje delikatnie wilgotny, miękki i smaczny. Dzięki zawartości tak dużej ilość ziaren, jego smak i zapach sprawiają, że jest wyśmienitym składnikiem sycących kanapek. Idealnym zapasem energii w trakcie podroży, biwaku, żelazną rezerwą w plecaku, czy szybkim lunchem w pracy.
Chleb Bez Mąki to energia na długi czas. To też rewelacyjne rozwiązanie na szybkie przekąski, kiedy przyjdą niespodziewani goście i idealny towarzysz w każdej podróży.
0 Komentarzy